Preskoči na vsebino

Šolska kronika je muzejska strokovno znanstvena revija, specializirana za zgodovino šolstva in vzgoje. Poleg objavljanja znanstvenih in strokovnih člankov, spominskih zapisov ter recenzij knjig s področja šolske preteklosti obvešča tudi o dejavnosti šolskih muzejev. V zadnjih letih je izšlo več tematskih številk, ki predstavljajo in razširjajo vsebine, ki se nanašajo na občasne aktualne razstave v muzeju. Z izmenjavo revije s podobnimi ustanovami doma in po svetu muzej opravlja poslanstvo širjenja zavesti o pomenu dediščine šolstva za razvoj naroda v prihodnje.

Naročite se na Šolsko kroniko

Vljudno vas vabimo, da postanete redni naročnik Šolske kronike. Verjamemo, da vas bodo pritegnile zanimivosti iz nikoli dovolj razkrite šolske preteklosti, odlični članki s pedagoško, širšo ali ožjo krajevno zgodovinsko vsebino, različni prispevki o tradiciji šolstva in vzgoje iz prav vsake šole na Slovenskem, tudi vaše! Z letno naročnino v višini 18 eur prejmete aktualna izvoda Šolske kronike, brez stroška pošiljanja.

Naročite se

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se