Preskoči na vsebino

Katis 2024 – Dvodnevni izobraževalni seminar za učitelje

Učitelji, lepo vabljeni, da se nam pridružite na dvodnevnem seminarju v okviru programa Katis. Seminar z naslovom Šola, muzej in izkustveno učenje pri spoznavanju zgodovinskih vsebin bo potekal 7. in 8. marca 2024.

Na seminarju učitelji in muzejski sodelavci raziskujemo odnos med šolo in muzejem. Podrobneje spoznamo zgodovino šolstva in ozadje priprave pedagoških programov v muzeju. Poudarek je na pojmu izkustvenega učenja, ki ga učitelji v okviru programa tudi preizkusijo.
Poleg muzejskih sodelavcev pri projektu sodelujejo razredni učitelji, ki so v preteklosti že sodelovali z muzejem. Predstavijo primere dobre prakse, ko gre za prvi stik učencev z zgodovino v okviru predmetov Spoznavanje okolja in Družba. Seminar dopolnjuje delavnica, na kateri se s pomočjo gradiva izoblikujejo konkretne rešitve tako pri pouku kot pri izvedbi kulturnih dni in krožkov. Veliko časa je namenjenega izmenjavi mnenj in primerov dobrih praks med učitelji.

Več o programu je na voljo v katalogu programov Katis https://paka3.mss.edus.si/katis/Uvodna.aspx.

Veseli bomo tudi vašega zanimanja in vprašanj, poslanih po e-pošti ali postavljenih po telefonu.

 

Vtisi udeleženk ob prvi izvedbi seminarja maja 2022

“Predavanja so bila zelo zanimiva, vodje delavnic pa so nam vse posredovali pripravljeni in z veliko žara.”
Irena Humek Kok, OŠ Medvode

 

“Izvedba je bila odlična. Želim si, da bi lahko po izobraževanju pripeljala učence v muzej, saj bi jim sedaj v sklopu priprave na obisk doživetje lahko še bolj navdušeno in poglobljeno predstavila.”
Suzana Voštić, OŠ dr. Ivana Prijatelja Sodražica

 

“Na izobraževanje sem se prijavila, ker pogosto organiziram kulturni dan – obisk Slovenskega šolskega muzeja. Zanima me zgodovina. Všeč mi je tudi, da je izobraževanje v času dela, da smo še polni energije, ne pa po pouku, ko smo že izčrpani.”
Ana Porenta, OŠ dr. Ivana Prijatelja Sodražica

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se