Preskoči na vsebino

Koledar 2024

V Slovenskem šolskem muzeju ustvarjamo svoj koledar od leta 2009. Z njim želimo izpostaviti različne teme, povezane s šolstvom, slikovno gradivo in muzejske predmete, ki jih hranimo. Letošnji 16. koledar izpostavlja vlogo učitelja nekoč in danes s pomočjo zapisov iz starih časov in hudomušnih fotografij iz sodobnosti. Zasnovali smo ga na način, da učitelje iz šole nekoč postavlja v sodobno okolje in preizprašuje njihovo vlogo nekoč in danes. Učeniki in gospodične učiteljice se preizkusijo v početju, ki v prejšnjih stoletjih ni bilo sprejemljivo in skladno z učiteljskim stanom. V preteklih letih smo na koledarju že predstavili oblačilno kulturo, šolski vrt, pisala, prva berila, učne ure, slikanice in še več.

Posebnost koledarja je bogat in informativen koledarski del, ki vsebuje setveni koledar, lunine mene, sončne vzhode in zahode, svetovne dneve, stara slovenska imena mesecev ter seveda praznike, počitnice in godovne dneve.

Format (odprt): 32 x 61,6 cm
Naročite koledar po ceni 10,00 €, za večje količine (nad 10 izvodov) nudimo 20% popust!
Možen osebni prevzem ali pošiljanje po pošti. V tem primeru se zaračunajo še stroški pošiljanja.

Kolofon
Zasnova in vsebina: Klara Marija Keršič, Mateja Pušnik
Fotografije: Urška Boljkovac
Oblikovanje: Marjan Javoršek in Matjaž Kavar, RAORA, d. o. o.
Lektoriranje: Martina Oberman Žnidarčič
Setveni koledar Marije Thun 2022: kot nosilec pravic v Sloveniji je dovoljenje za objavo izdala Založba Ajda, Vrzdenec, www.ajda-vrzdenec-založba.si
Tisk: Tiskarna knjigoveznica Radovljica
Naklada: 1.200 izvodov
Publikacija muzeja (koledar) št. 158
Izdal in založil Slovenski šolski muzej, zanj mag. Stane Okoliš, oktober 2023
Koledar je sofinanciralo Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje RS (Urad za razvoj in kakovost izobraževanja).

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se