Preskoči na vsebino

Študentom in študentkam nudimo marca prost vstop

Marec je mesec kulture in umetnosti.

Študentom in študentkam v tem mesecu nudimo prost vstop za ogled

  • interaktivne stalne razstave Šola je zakon! in
  • občasne razstave Zbiramo, raziskujemo, obujamo: Športna dediščina in Muzej športa.

Slovenski šolski muzej je prostor srečevanja, druženja in dialoga. S posebnimi akcijami, kot je brezplačen vstop za določeno ciljno publiko, si prizadevamo zgodovino vzgoje in izobraževanja na Slovenskem približati širši javnosti ter s tem izpolnjevati svoje poslanstvo odprtosti in dostopnosti.

 

Interaktivna razstava Šola je zakon! z muzejskimi predmeti, dokumenti, maketami, ambientalnimi postavitvami in drugimi elementi obiskovalca popelje po zanimivostih iz zgodovine vzgoje in izobraževanja od prazgodovine do današnjih dni. Ogled razstave je tudi čustveno doživetje, popotovanje v mladost in v spomine na šolske dni.

 

Razstava Zbiramo, raziskujemo, obujamo: športna dediščina in Muzej športa prikazuje razvoj številnih področij, kot so gimnastika, kolesarstvo, atletika, vodni športi, drsanje, smučanje, planinstvo in plezanje, igre z žogo. Z muzejskimi predmeti in gradivom je predstavljeno dosedanje delovanje muzeja športa ter tako strnjeno prikazuje širino bogate slovenske športne dediščine.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se