Preskoči na vsebino

Sodelujemo v projektu NAPREJ V PRETEKLOST

V Slovenskem šolskem muzeju bomo tudi letos sodelovali v projektu Naprej v preteklost, ki bo potekal od 15. do 21. aprila 2024. Projekt je zasnovan kot spletna akcija, s katero bomo z objavami na svojih družbenih omrežjih in spletnih straneh približali javnosti bogato snovno in nesnovno kulturno dediščino.

Letošnja pomladna tema projekta je UČENJE V MUZEJU. Muzej je prostor učenja, dialoga, sodelovanja, ustvarjanja ter odkrivanja. V spletni akciji bomo z objavami ozaveščali javnost o pomembnosti učenja ter razkrivali zanimive informacije iz zgodovine šolstva ter dejavnostih našega muzeja. Vabimo vas, da odkrivate z nami zgodovino šolstva! Uporabite lahko tudi ključnik #učenjevmuzeju #naprejvpreteklost #slovenskišolskimuzej.

***

Slovenski šolski muzej je že izvorno povezan z učenjem, namreč ustanovljen je bil na pobudo učiteljev z namenom zbiranja starih učil ter nakupa novih pripomočkov za nadaljnje izobraževanje ter izpopolnjevanje učiteljev. Danes Slovenski šolski muzej ohranja snovno in nesnovno dediščino vzgoje in izobraževanja tako, da evidentira, zbira, dokumentira in proučuje muzejske predmete, arhivska gradiva in znanstveno raziskuje podatke o šolski preteklosti. Posebna pozornost je namenjena pedagoško-andragoškemu programu. Vabljeni, da nas obiščete.

Naprej v preteklost
Naprej v preteklost

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se