Preskoči na vsebino

Sodelovali smo na festivalu Igraj se z mano ter na Znanstivalu

v Slovenskem šolskem muzeju predstavljamo slovensko šolsko dediščino na inovativen, igriv ter ciljni publiki ustrezen način. S pripravo aktivnosti ter udeležbo na festivalih širimo znanje ter poskušamo obiskovalce seznanjati z zgodovino vzgoje in izobraževanja. Poseben poudarek namenjamo doživetjem ter čustvenemu dojemanju vsebin iz šolske preteklosti.

V četrtek, 30. maja 2024, smo sodelovali na 18. festivalu Igraj se z mano, ki sta ga organizirala Center Janeza Levca Ljubljana ter Društvo za kulturno inkluzijo. Festival je na Kongresnem trgu ponudil številne ustvarjalne in športne delavnice, gledališke, plesne in pevske nastope na odru. Obiskovalci so na naši stojnici izdelovali knjižna kazala v obliki sove ter se igrali spomin na temo šolstva. Festivalski dnevi so bili obarvani z nasmehi, veseljem ob igri ter srečnimi in zadovoljnimi obrazi, ki nam dajejo navdih tudi za prihodnje sodelovanje na festivalu.

Igraj se z mano 2024

 

V soboto, 1. junija 2024, smo sodelovali na 15. Znanstivalu v organizaciji Hiše eksperimentov. Na Vrtu eksperimentov na Stritarjevi ulici v Ljubljani so obiskovalci na naši stojnici spoznali različne pripomočke za pisanje iz starih časov in ugotavljali, zakaj rimski učenec domače naloge ni smel pozabiti na soncu. Preizkusili so se v pisanju z lesenim peresom ter z nevidnim črnilom pisali skrivna sporočila.

Na Znanstivalu so sodelovale številne institucije, ki se ukvarjajo s promocijo znanosti in izobraževanja. Zanimiv in pester program s številnimi delavnicami in predavanji je bil namenjen otrokom in odraslim, domačim in tujim gostom.  Dogodek je bil kljub slabšemu vremenu zelo dobro obiskan.

 

Znanstival 2024

 

V Slovenskem šolskem muzeju si z udeležbo na dogodkih prizadevamo postati čim bolj dostopen, prijazen in odprt muzej.

 

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se