Preskoči na vsebino

Muzeji za izobraževanje in raziskovanje – razstava plakatov

Muzeji smo dinamična izobraževalna središča, ki spodbujamo radovednost, ustvarjalnost in kritično mišljenje. V okviru mednarodnega muzejskega dne, ki ga vsako leto praznujemo 18. maja, želimo javnost povabiti k razmisleku o izobraževanju v prihodnosti.

Letošnja tema mednarodnega muzejskega dne Muzeji za izobraževanje in raziskovanje, ki ga organizira Mednarodni muzejski svet ICOM, poudarja pomen muzejev kot dinamičnih izobraževalnih ustanov, ki spodbujajo učenje odkrivanja in razumevanja različnih kultur.

Slovenski šolski muzej se je v okviru muzejskega dne pridružil skupni panojski razstavi slovenskih državnih muzejev. Razstava je na ogled pred Kavarno SEM od 17. maja do 9. septembra 2024.

Odprtje je bilo v petek, 17. maja 2024, ob 12. uri pred Kavarno SEM pri Slovenskem etnografskem muzeju.

Slovenski šolski muzej s plakatom obvešča, da je leto 2024 za vzgojo in izobraževanje praznično leto – obeležujemo 250 let od izida Splošnega šolskega reda Marije Terezije. To je prvi državni osnovnošolski zakon, ki je veljal na ozemlju Slovenije. Vključeval je vse družbene sloje in pomenil začetek obveznega in množičnega izobraževanja.

Na mednarodni dan muzejev Slovenski šolski muzej odpira svoja vrata

V soboto, 18. maja, nudimo prosto vstop v muzej.

Ogledate si lahko:
  • stalno razstavo Šola je zakon!
  • razstavo Zbiramo, raziskujemo, obujamo: športna dediščina in muzej športa.

 

Želite podoživeti, kako je bilo v šoli včasih? Pridružite se nam na učnih urah!

  • ob 11.00 Učna ura Lepopis
  • ob 14.00 Učna ura Lepo vedenje
Z vami delimo tudi  e-knjižico, ki jo je pripravil ICOM Slovenija. Knjižica ključuje program slovenskih muzejev in galerij na letošnji mednarodni dan muzejev.
https://icom-slovenia.si/…/program-slovenskih-muzejev…/

 

Vabljeni!

 

 

 

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se