Preskoči na vsebino

Marca smo izvedli letno sejo uredniškega odbora Šolske kronike

Revija Šolska kronika, ki jo izdajamo v Slovenskem šolskem muzeju že več kot 50 let, vsebuje znanstvene in strokovne članke, spominske zapise ter recenzije knjig s področja šolske preteklosti ter obvešča o dejavnostih šolskih muzejev.

Letna seja uredniškega odbora Šolske kronike je potekala v četrtek, 21. marca 2024, ob 11. uri v knjižnici Slovenskega šolskega muzeja. Uredniški odbor že vrsto let bdi nad kakovostjo prispevkov ter s skrbnim izborom prispevkov s področja vzgoje in izobraževanja ohranja »dušo« revije. Glavni urednik, gospod Anton Arko, je predstavil pretekli številki Šolske kronike, ki sta izšli v letu 2023, ter napovedal načrt izdajanja revije v letu 2024. Revija se že ponaša z vključenostjo v nekatere bibliografske indekse, kot je ERICH PLUS, prizadevanja za uvrstitev v dodatne bibliografske baze pa tudi že potekajo. Zunanji člani uredniškega odbora so podali konstruktivna mnenja in napotke ter tako nakazali razvoj revije v prihodnje

V Slovenskem šolskem muzeju si z izdajanjem Šolske kronike prizadevamo doma in po svetu širiti zavest o pomenu dediščine šolstva za razvoj naroda. Z izmenjavo revije s podobnimi ustanovami širimo svoje poslanstvo, predvsem pa od leta 2020 z odprtim dostopom Creative Commons Attribution 4.0 International omogočamo prebiranje prispevkov širši javnosti. Vsak nov letnik prinaša raznovrstne, zanimive prispevke s širokega polja dediščine šolstva in vzgoje.

Nekateri prispevki preteklih številk so prosto dostopni TUKAJ.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se