Preskoči na vsebino

Muzejska svetnica mag. Marjetka Balkovec Debevec s predavanjem na strokovnem posvetu Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije

Društvo učiteljev podružničnih šol Slovenije je organiziralo 22. strokovni posvet z naslovom PODRUŽNIČNA ŠOLA IN KRAJ Z ROKO V ROKI, ki je potekal 19. in 20. aprila 2024 na OŠ Loka Črnomelj, PŠ Griblje in PŠ Adlešiči.

Muzejska svetnica Slovenskega šolskega muzeja, mag. Marjetka Balkovec Debevec, je v okviru posveta izvedla strokovno predavanje z naslovom Praznični dnevi povezujejo šolo in kraj. Prikazala je pomembnost obeleževanja praznikov v šoli ter izpostavila sodelovanje šole s krajem, v katerem deluje. Strokovnega posveta se je udeležilo prek 80 učiteljev, kar dokazuje tudi dobro povezanost učiteljev podružničnih šol med seboj. Za bogat kulturni program so poskrbele šole gostiteljice z doživetimi nastopi učencev, ki so vsem udeležencem razdelili brezove vejice – za srečo in za uspešno delo. Ob posvetu je izšel tudi zbornik prispevkov.

Povezanost ljudi pri vsakdanjih opravilih, medgeneracijsko učenje, sožitje z naravo, pestro kulturno dogajanje, sodelovanje med društvi in ohranjanje kulturne dediščine so dejavniki, ki mlade učijo pripadnosti, odgovornosti in spoštovanja. Prav zato so se v društvu učiteljev podružničnih šol – DUPŠ odločili, da z organizacijo strokovnega posveta povežejo učitelje med seboj ter drug drugemu delijo lastne izkušnje. Strokovni posvet ter srečanje poteka vsako leto na drugi podružnični šoli, torej v različnih krajih Slovenije, saj tudi na ta način predstavljajo dejavnost širši javnosti.

 

Foto: MBD

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se