Preskoči na vsebino

Gostujoča razstava Šola je prvo, kar potrebujejo! je ponovno na ogled do konca avgusta

V Slovenskem šolskem muzeju si prizadevam, da so muzejske vsebine dostopne vsem, tudi tistim, ki imajo primanjkljaje na področju sluha oz. vida. Da je izobraževanje gluhih potekalo že v preteklosti, prikazuje razstava Šola je prvo, kar potrebujejo!, ki smo jo odprli v torek, 14. maja 2024 na Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije. Razstava bo na ogled do 31. 8. 2024.

Muzej je s prenovo prostorov, reorganizacijo delovnih mest in novo stalno razstavo vstopil v novo obdobje prizadevanj za čim boljšo dostopnost muzejskih vsebin. S ciljem ozaveščanja javnosti o pomembnosti izobraževanja gluhih in naglušnih je v letu 2022 nastala manjša razstava Šola je prvo, kar potrebujejo, in sicer kot spremljevalni program 11. mednarodne konference Deaf History International, ki je med 7. in 13. 8. 2022 potekala v Ljubljani in Zagrebu. Avtorici razstave sta Polona Koželj in Klara Marija Keršič. Razstava prikazuje pregled zgodovine izobraževanja gluhih na Slovenskem.

V torek 14. maja 2024 je ga. Klara Marija Keršič na odprtju razstave poudarila, da razstava prispeva k prepoznavanju pomena stalnega razvoja izobraževanja gluhih, hkrati pa s prikazom zgodovine izobraževanja hvali preteklo delo posameznikov.

Razstavo si je v letu 2023 ogledalo približno 11. tisoč obiskovalcev. Vabljeni, da si razstavo ogledate na sedežu Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije vse do 31. avgusta 2024.

Prispevek o odprtju razstave je na voljo na https://www.youtube.com/watch?v=3Obh5SCo0AA

 

Foto: Spletna TV

 

Šola je prvo, kar potrebujejo!

Šola je prvo, kar potrebujejo!

Šola je prvo, kar potrebujejo!

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se