Preskoči na vsebino

Dr. Branko Šuštar je s prispevkom sodeloval na mednarodni znanstveni konferenci v Radencih

Muzejski svetnik dr. Branko Šuštar je s prispevkom sodeloval na mednarodni znanstveni konferenci Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja, ki je potekala od 15. do 17. maja 2024 v Hotelu Radin v Radencih.

Mednarodna konferenca vsako leto združuje strokovnjake s področja arhivistike, dokumentalistike, upravljanja z gradivom in vse, ki se tako ali drugače ukvarjajo z arhivistiko in upravljanjem z dokumentarnim in arhivskim gradivom. Dr. Branko Šuštar je na letošnji konferenci v sekciji Digitalna transformacija arhivov predstavil prispevek z naslovom Spodbude za raziskovanje. Digitalizirana zbirka ‘šolskih listov’ iz arhivske zbirke v Slovenskem šolskem muzeju v Ljubljani in spletna dostopnost gradiva za raziskovanje zgodovine izobraževanja.

Konferenca, v organizaciji Pokrajinskega arhiva Maribor, je prikazala novosti na področju teoretičnih osnov arhivske znanosti in dokumentalistike, strokovnih postopkov, raziskovanja, standardov, smernic, dobre prakse, projektov in programov. Povzetki predavanj so objavljeni v vsakoletni knjigi povzetkov, celotni članki pa bodo izšli v reviji Moderna arhivistika.

 

Naslovna slika mednarodne konference
Naslovna slika mednarodne konference

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se