Preskoči na vsebino

Brošura Pedagoška dejavnost 2023/2024

Vabimo vas, da prelistate brošuro pedagoških programov, ki vam bo v pomoč pri načrtovanju dodatnih dejavnosti za učence. Verjamemo, da bodo programi, ki jih skrbno pripravljamo v Slovenskem šolskem muzeju, pritegnili vašo pozornost, zagotovo boste v njih našli kaj zase.

Interaktivna razstava Šola je zakon! spodbuja radovednost in samostojno raziskovanje: vabi nas k odkrivanju zgodovine vzgoje in izobraževanja od prazgodovine do danes. Ob tem smo razstavo nadgradili s sodobnimi tehnologijami, ki prek mobilne aplikacije oživijo ilustrirana junaka Ano in Blaža, sovica Zofi pa nam jo približa z zanimivimi vprašanji iz šolske preteklosti.

Za vas pripravljamo tudi delovne liste za učence od 3. do 9. razreda osnovne šole. Priporočamo, da voden ogled stalne razstave povežete s katerim izmed številnih pedagoških programov, kot so učne ure ter izobraževalne in ustvarjalne delavnice. Med njimi boste našli dva nova programa: delavnico Spoznaj zgodovino svoje šole (več na strani 56), na kateri se učenci seznanijo z različnimi vrstami gradiva in raziskovalnim delom, in delavnico Muzejski migatlon (več na strani 55).

Druga delavnica je nastala za občasno razstavo Zbiramo, raziskujemo, obujamo. Športna dediščina in Muzej športa. Ker je bila dejavnost muzeja športa v letu 2022 iz Šola je zakon, šport tudi Zavoda za šport RS Planica prenesena v Slovenski šolski muzej, nas je to dodatno spodbudilo, da smo več pozornosti namenili telovadbi v šoli in športu nasploh. Skupne aktivnosti smo imenovali z naslovom Zdrav duh v zdravem telesu, saj dobro vemo, da je še posebno mladim treba privzgojiti ljubezen tako do učenja in ustvarjanja kot do gibanja. Veseli smo, da smo skupaj z vami lahko del tega tudi mi.

Vabljeni v Slovenski šolski muzej!

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v Slovenskem šolskem muzeju! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o novostih in aktivnostih muzeja.

Prijavite se